[:beggar] - september 3rd

september 3rd
[:beggar] - UK:*/ˈbɛgər/US:/ˈbɛgɚ/ ,(beg′ər)
track: edgar broughton band : evening over rooftops
 

• τα πρωϊνά του Σαββατοκύριακου είναι ωραίο να κάθεσαι νωρίς στο μπαλκόνι & να απολαμβάνεις το καφεδάκι σου πρώτου να εμφανιστεί ο ήλιος από τις σκεπές απέναντι,
& γαμήσει τα πάντα. ακόμα κι αυτός ο αρρωστιάρης ήλιος του Σεπτέμβρη.

• κάποια ισκιερά καλοκαιριάτικα μεσημέρια -πίσω στο σκιερό δάσος της εφηβείας- με έβρισκαν
σκαρφαλωμένο σε μια εσωτερική σκάλα που υποτίθεται πως οδηγούσε στην ταράτσα του σπιτιού στην οδό απόλλωνος αλλά ήταν σκεπασμένη με τσίγκους & ποτέ δεν βγήκα έξω. στην ταράτσα. χρησίμευε όμως ως αποθηκευτικός χώρος βιβλίων, περιοδικών κι εφημερίδων που ακόμα & τότε, στα μέσα (αρχές) της δεκαετίας του ογδόντα, φάνταζαν παμπάλαια (μερικά ήταν από τέλη 60s).

• θυμάμαι επίσης μια παρόμοια μέρα, απομεσήμερο που βολτάριζα άσκοπα με το τραντζιστοράκι κολλημένο σχεδόν στο κεφάλι μου και το ραδιόφωνο έπαιξε το we 'll be together του sting κι ότι μου άρεσε που είχα ακούσει στο κρατικό ραδιόφωνο κάτι πέρα από ελληνικό κι ότι επίσης μου άρεσε κι ο sting. προχωρόντας παρακάτω στο δρόμο βρήκα πεταμένο (ξεχασμένο;) ενα περιδικό ποικίλης ύλης της εποχής -δεν κυκλοφορεί πια- το και
Το θυμάται κανένας; λογικά όχι. σπάνιο για την εποχή τότε να βρεις πεταμένο περιοδικό. τύχη βουνό. το πήρα, το ξεφύλλισα & μέσα στις σελίδες με τους στίχους πρώτοι - πρώτοι καμάρωναν οι στίχοι του παραπάνω. διπλά τυχερός. μετά, πήρα το λεωφορείο να πάω στον οδοντίατρο. τότε ήταν που αγόρασα & την κασέτα nothing like the sun (;)
μπορεί & όχι όμως. η μνήμη μου δεν είναι πια & τόσο καλή.\

•στο σπίτι της οδού απόλλωνος έχω να μπω πολλά χρόνια. πιθανόν οτιδήποτε χάρτινο υπήρχε εκεί να έχει γίνει χαρτοπόλεμος.
από τα ποντίκια

0 σχόλια [ποστ γιουαρ]: